Prostor ŠRC Korana jedinstven je prostor zbog svog položaja. Naime, smjestio se na lijevoj obali Korane između nogometnog stadiona Branko Čavlović-Čavlek, slatkovodnog akvarija-Aquatika, te nasuprot Foginovog kupališta i stare atletske stazom.

Cijeli prostor podijeljen je u nekoliko zasebnih cjelina (platoa

-glavni trg ukupne površine (60 x 80 m) 4800 m2

-parkiralište ukupne površine (80 x 90 m) 7200 m

-prostor za pomoćne montažne objekte i trafostanicu (čuvar, vatrogasac, liječnik, hitna pomoć, uprava organizatora priredbe i caffe bar ( veličina 125m2)

-cesta za dostavu ( širine 8,5 m

Njegova ukupna površina iznosi 22.840 m2

Svakog petka na prostoru ŠRC-a održava se sajam sa raznovrsnim asortimanom roba, te sajam rabljene robe popularnog naziva: Stara krama.

Lokaciju glavnog Južnog trga HAK je iznajmio za obuku vozača svih karlovačkih auto škola. Lokacija je uređena kao poligon za obuku vozača i koristi se tijekom cijele godine, osim za vrijeme održavanja značajnih priredbi i manifestacija u organizaciji grada Karlovca.

Prostor je idealno mjesto za održavanje velikih manifestacija.

Podsjetimo da su se ovdje godinama održavali Dani piva, a svake godine krajem svibnja održava se i  Maturijada završna priredba i koncert maturanata. Krajem lipnja organiziraju se dva međunarodna događanja: u organizaciji VW kluba Karlovac, održava se dvodnevni event VW Tuning Show, nakon čega slijedi Opel Tuning Show u organizaciji Opel kluba Karlovac. Tu je još i Međunarodna izložba pasa CACIB.

Svake godine se na prostoru ŠRC-a Korana održe dvije do tri priredbe koje nemaju tradiciju i kontinuitet.