NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI POKLON

Svečano  je otvoren jedan od najljepših poklona gradu za rođendan, novoobnovljeno nogometno igralište na Stadionu “Branko Čavlović Čavlek”. Svečanost je počela utakmicom mlađih pionira Nogometnog kluba “Karlovac 1919” i selekcije Nogometnog saveza Karlovačke županije, a “Karlovac 1919” pobijedio je rezultatom 2:1. Uslijedila je svečanost otvaranja uz sudjelovanje državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, zamjenice župana Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, višeg savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i predsjednika Karlovačke sportske zajednice Želimira Feitla. Za predsjednika “Karlovca 1919” Josipa Ribara bio je to “veliki dan” za klub, a gradonačelnik Damir Mandić kazao je da je uređenje stadiona poklon gradu za rođendan. Zatim su penale izvodili najstariji igrač kluba Stjepan Ciković, koji ima 89 godina, najmlađi igrač šestogodišnji Darijan Šenović i gradonačelnik Damir Mandić, a Zorislav Srebrić, dobar poznavatelj karlovačkih nogometnih prilika i nogometnog stadiona dodao da je objekt od kapitalne važnosti, ne samo za atletičare i nogometaše u Karlovcu, već u cjelini za hrvatski sport.
Gradonačelnik Mandić otvorenje atletske staze s borilištima najavio je za rujan, a veliku pomoć u realizaciji projekta pružio je državni tajnik za sport Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak.
– Drago mi je da sam ovdje na ovom prekrasnom sportskom objektu, koji je dokaz što sinergija može učiniti, kada se složi i napravi dobra ideja, ako se slože sve zvijezde, kako se kaže. S jedne strane imaš aktivnu i agilnu lokalnu zajednicu, imaš Vladu koja to shvaća i imaš Središnji državni ured za sport, koji to zna Vladi dobro obrazložiti, onda se dogodi ovakva investicija, kazao je Družak.
Zanimljivo je da je svečanosti prisustvovalo 60 veterana kluba koji su došli sa svih strana, a okupio ih je Đuro Batinić. (www.karlovac.hr)