Školska športska dvorana na Rakovcu izgrađena je koncem 1967. godine uoči međunarodnog prvenstva u stolnom tenisu kada je obavljeno i službeno otvaranje. Svojom veličinom omogućuje održavanje svih dvoranskih športova: odbojka, košarka, rukomet, tenis u dvorani, mali nogomet, borilački športovi i sl. Dvorana raspolaže i vlastitom pozornicom ( do 110 m2 ), koja se po želji može i iznajmiti, te pruža mogućnost održavanja velikih priredbi, koncerata i sličnih manifestacija.

Dvorana posjeduje i prostore za dodatne sadržaje, 4 teniska igrališta sa zemljanom podlogom i rasvjetom, teretanu za 150 korisnika, malu dvoranu za gimnastiku i aerobic, dvoranu za sastanke sa 120 sjedećih mjesta, fizioterapeutsku ambulantu te caffe bar.

Velika dvorana

Velika dvorana ima podij dimenzija 44×24 metra te može primiti 2800 posjetitelja sa sjedećim mjestima ili 4500 na koncertima. Namjenjena je za potrebe održavanja nastave tjelesno zdravstvene kulture pri školama, treninge i utakmice športskih klubova, održavanje najstarijeg malonogometnog turnira te smotrama i natjecanjima u borilačkim športovima.

Za vrijeme održavanja športskih priredbi moguće je reklamiranje uz sami teren ili izvješavanjem panoa na balkon. Valja napomenuti da se može izvjesiti do 80 panoa. Osim športskih priredbi, u velikoj dvorani održavaju se i estradne priredbe, izložbe te koncerti.

Teretana, Dvorana za sastanke i Holovi

Nalaze se u ŠŠD. Teretana ima kapaciteta od 150 korisnika. Po svojoj veličini i broju sprava omogućuje pripreme aktivnih športaša i rekreaciju šireg pučanstva. Dvorana za sastanke omogućuje organiziranje skupova, sastanaka, skupština i raznih simpozija. Holovi služe za razne izložbe, sajmove i treninge športašima koji ne zahtijevaju puno prostora.