PRESSICA NA CIVILNOM STRELIŠTU JAMADOL

 -Projekt završetka obnove Strelišta Jamadol prijavili smo na natječaj Ministarstva sporta i turizma. Uvjeren sam kako će zbog kvalitete proći na natječaju. Njegova vrijednosti je milijun i šesto tisuća kuna. U sklopu te druge faze uređenja obnovit će se elektroinstalacije i pucaone, a bit će nabavljena i nova suvremena oprema za natjecanja. Nakon što završe svi radovi uvjeren sam kako će ovo strelište biti jedno od najopremljenijih u Republici Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik, Damir Mandić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Civilnom strelištu Jamadol.

U prvoj fazi obnove strelišta, od 2018. do kraja 2021. godine, Grad Karlovac uložio je 839.516,18 kn i to u: sanaciju temelja, postavljanje vanjske PVC stolarije, uređenje interijera i projektnu dokumentaciju za Projekt završetka Civilnog strelišta Jamadol. Tvrtka Mladost d.o.o. Karlova, u istom periodu uložila je 90.866,00 kn u: instalaciju video nadzora, postavljanje epoksidnog poda na više od 250 metara kvadratnih, ugradnju ulaznih Al-vrata, uklanjanje stabala i raslinja oko objekta, te kupnju kosilice za održavanje terena. 

Direktor Mladosti, Ivan Uđbinac, tom prilikom naglasio je da Strelište Jamadolu koriste brojni klubovi i pojedinci koji se bave streljaštvom. Riječ je o pet karlovačkih streljačkih klubova: „Karlovac“, „Policajac“, „Kupa“, „Bastion“ i „HVIDR-a“, te je kao šesti naveo streljački klub iz Duge Rese. Tjedno u ovo strelište dolazi između 100 i 120 aktivnih strijelaca.

Skip to content