Otvoreni novouređeni sportski tereni uz Koranu

U četvrtak,. 24. svibnja, uoči Međunarodnog dana sporta, a koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu svibnju, gradska  tvrtka Mladost dala je svoj doprinos ovom datumu, i u sportskom duhu otvorila novouređenu Atletsku stazu uz Koranu.                                                                                                                              -S ciljem podizanja kvalitete sportskih terena kojima upravlja tvrtaka Mladost krenuli smo u projekt sanacije sportskih terena uz Koranu. Sanacija je provedena u nekoliko faza. U prvoj fazi sanirana je atletske staze, koja je posljednji puta uređivana 1998. godine.  Sanacija je uključivala: postavljanje rubnjaka uz stazu na mjestima gdje ih nije bilo i zamjenu dotrajalih dijelova rubnjaka. Skinut je stari i postavljen novi sloj tenisita. U slijedećoj faza radilo se na odbojkaškim terenima, gdje su obavljene pripremne radnje za postavljanje novog sloja kvarcnog pijeska, nakon čega je on i postavljen. Napomenuo bih da je riječ o pijesku najviše kvalitete, kakav se koristi za nacionalna i međunarodna natjecanja. Obojani su stupovi za odbojkaške mreže i postavljene nove mreže.  Cijelu priču zaokružili smo uređenjem okoliša, popravkom i bojanjem klupa uz terene. Uložili smo gotovo 100 000 kuna u njegovu obnovu, rekao je direktor Mladosti, Tihomir Jarnjević.

Otvorenje su zajedničkim snagama organizirali: Mladost d.o.o Karlovac, Školski sportski savez Grada Karlovca i Karlovačka športska zajednica, što je stvorilo jedno pozitivno sportsko ozračje.  Tim povodom organizirana je odbojka na pijesku u kojoj su sudjelovale karlovačke odbojkašice i djelatnici Mladosti. Mladi atletičari Atletskog kluba Karlovac i AK Ka-tim Karlovac trčali su novom stazom, a polaznici Škole trčanja i nordijskog hodanja RaN 047 i Crossfit Karlovac demonstrirali na koji način rade.

Predsjednik KŠZ Želimir Feitl osvrnuo se na značaj ovog terena kroz povjest, podsjetivši nas kako u nekada ovdje stasali olimpijci i atletski rekorderi poput: Kreše Račića, Jelice Pavličić Štefančić, Katice Mataković, Ivana Ivičaka, Ane Guštin i Zdenka Kuzmanića.

Novouređene terene otvorio je gradonačelnik, Damir Mandić.
-Želim se zahvaliti direktoru tvrtke Mladost i njegovim djelatnicima, koji su svojim radom i inicijativom obnovili atletsko trkalište. Naravno, da ga mi gledamo u kontekstu cijelog Foginovog kupališta. Mislim da ova rekonstrukcija doprinosi jednom ugodnijem boravku na ovom prostoru. Ne treba smetnuti s uma da je Foginovo kupalište posljednjih godina postalo okupljalište preko ljeta svih Karlovčanki i Karlovčana, ali i naših gostiju, koji dolaze u Karlovac na riječno kupanje. Nadam se da ćemo kroz koji mjesec dobiti potvrdu da nam je prošao EU projekt šetnice uz desnu obalu Korane od Aquatike do drvenog mosta. Tako da bi to bio jedan manji, ali sladak projekt, koji bi dao ovom prostoru posebnu ljepotu i vrijednost. Na neki način za naše građane to bi bio jedan kvalitetan prostor za boravak u prirodi i bavljenje rekreativnim sportom, rekao je gradonačelnik, Damir Mandić.

Skip to content